• 130
  • 161 مرتبه
  • 15 بهمن 1403

کارخانه‌های تولید خوراک با 30 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند/در تامین ذرت و سویا خودکفا نیستیم

کارخانه‌های تولید خوراک با 30 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند/در تامین ذرت و سویا خودکفا نیستیم

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور، گفت:متاسفانه کارخانه‌های تولید خوراک در شرایط کنونی با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند.

به گزارش واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین ،محمد مسعودی مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۸۶۶ کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت اسمی تولید ۳۲ میلیون تن نهاده دامی در کشور داریم که متاسفانه در شرایط کنونی با ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند.

وی با تاکید براینکه در حال حاضر کارخانه های خوراک دام و طیور ۱۲ میلیون تن خوراک در کشور تولید می کنند، درحالیکه نیاز کشور ۱۸ میلیون تن است، افزود: مابقی نیاز در واحدهای دامداری و مرغداری تولید می شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور توضیح داد:علی رغم آنکه تولید خوراک در کارخانه‌ها بهداشتی و مقرون به صرفه است، اما واحدهای دامداری و مرغداری بخشی از خوراک خودشان را تولید می کنند که این امر به سه عامل بر می‌گردد نخست واحدهای تولیدی معاف از مالیات هستند زیرا جز بخش کشاورزی محسوب می‌شوند اما کارخانجات جزء صنعت هستند و معافیت مالیاتی ندارند. دوم، حامل‌های انرژی است که قیمت آن برای کارخانجات صنعتی بوده برای واحدها کشاورزی محاسبه می‌شود و در آخر هم حق بیمه کارفرما است که واحدهای تولیدی معاف هستند.

مسعودی با بیان اینکه امکان افزایش بهره‌وری تولید با شیوه‌های جدید وجود دارد، اضافه کرد: اگر نهاده‌ها و خوراک دامی در کارخانجات تولید شود این امر منجر به صرفه جویی  ۳ میلیارد دلاری در واردات نهاده می‌شود که براین اساس واردات نهاده از ۱۲ میلیارد دلار ارز به ۹ میلیارد دلار کاهش می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا وارد کشور می شود، گفت: اکنون کشور در تولید گوشت مرغ خوداتکاست  و هیچ گاه به سبب وابستگی در تامین ذرت، کنجاله سویا و واکسن خودکفا نیستیم.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور تصریح کرد:بنابر آمار سالانه ۲.۵ میلیون تن گوشت مرغ و ۱۲ میلیون تن شیرخام در کشور تولید می شود که امکان تامین نهاده این میزان در داخل را نداریم؛ بنابراین اهمیت تولید خوراک دام و طیور از تولید هم اهمیت بیشتری دارد که بدین ترتیب باید استفاده بهینه از نهاده داشته باشیم که این امر در کارخانجات رخ می دهد و از طرفی کیفیت تولید محصولات پروتئینی را ارتقا  و سلامت جامعه را تضمین می کند.

مسعودی عنوان کرد:اکنون ضریب تبدیل خوراک به گوشت در مرغداری‌ها  ۲ کیلو گرم خوراک به یک کیلو گرم گوشت مرغ است که می‌توان به ۱.۵ و ۱.۶ کیلو گرم خوراک به یک کیلو گرم گوشت شود.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های خوراک دام، طیور و آبزیان کشور با بیان اینکه استاندارد تولید خوراک در کشور ما با اتحادیه اروپا برابری می کند، گفت: ما در کشور مشکل خودتحریمی و سیاست های سلیقه ای داریم، در غیراین صورت کارخانجات توان صادرات هم دارند که بدلیل واردات نهاده با ارز ترجیحی اجازه این امر داده نمی شود.
 

فایل های پیوست

{{Media:AttachFiles}}
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.