نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور گفت:با توجه به مازاد تولید در برابر عرضه، مرغ کماکان به نرخ واقعی در بازار نرسیده است.
سید صدر الدین عظیمی نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار واحد رسانه و تبلیغات زنجیره بیتامین،با بیان اینکه با آمارهای که در چند ماه گذشته وجود داشته روند تولید صعودی بوده است، افزود:با توجه به مازاد تولیدی که از حجم جوجهریزیها داریم لازم است تا زمینهها برای صادرات و همچنین جمع آوری بیش بود تولیدی از سوی پشتیبانی امور دام فراهم شود.
وی عنوان کرد: در زمان وجود مازاد تولید سیاست جمع آوری از سوی پشتیبانی امور دام به نفع مرغداران نیست چون مرغهای که جمع آوری شده باید دوباره به بازار داخلی تزریق شود که باعث ضرر و زیان تولیدکنندگان میشود.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور اضافه کرد: مازادی که از سطح بازار جمع آوری میشود گاهاً بدون مدیریت و زمان مناسب دوباره به بازار تزریق میشود که باعث ایجاد چالش در بازار میکند.
عظیمی اظهار کرد: با توجه به شرایط جوجه ریزیها و تولید، صادرات ماهانه حداقل ۱۰ هزارتن مرغ به بازارهای هدف، جمع آوری ۵ تا ۱۰ هزارتن مرغ از سوی پشتیبانی امور دام و بازنگری در میزان واردات تخم مرغ نطفه دار امری ضروری است.
وی با بیان اینکه با توجه به مازاد تولید در برابر عرضه، مرغ کماکان به نرخ واقعی در بازار نرسیده است، اضافه کرد: مرغداران هرکیلو مرغ تولیدی را ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان کمتر از قیمت تمام شده عرضه میکنند.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه عرضه از تقاضا پیشی گرفته است، افزود: علیرغم آنکه در ایام ماه رمضان و پایانی سال به سر می بریم، عرضه نسبت به تقاضا بیشتر است که همین امر موجب شده تا قیمت در اکثر استان ها غیرمنطقی باشد.
عظیمی ادامه داد: با وجود تورم مرغ در ایام پایانی سال، اما قیمت مرغ کاهشی است که براین اساس پشتیبانی امور دام اقدام موثری انجام نداده است و مجوز صادرات مرغ در حدی نیست که بر بازار اثرگذار باشد. گفتنی است مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ صادر شده که بدلیل افزایش حجم تولید، مرغداران با بحران روبرو هستند.
وی از توزیع روزانه ۹ هزارتن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: علی رغم افزایش تورم و نرخ سایر کالاها، اما قیمت مرغ توجهی به تورم نداشته است که در نهایت مازاد تولید موجب شده قیمت مرغ زنده طی ماه های اخیر ۵۲ تا ۵۳ هزارتومان باشد.
نایب رئیس اتحادیه مرغداران گوشتی کشور درباره آینده بازار مرغ تصریح کرد: گرچه جوجه ریزی اسفندماه نسبت به ماه های قبل کاهشی است، اما به طور کلی در زمینه تولید و تامین مشکلی نداریم که بر بازار اثرگذار باشد.